Kawiarnia bez ekspresu do kawy
Profesjonalnie znaczy dobrze dla klienta. Umówmy się, że każdy zna smak porządnej wręcz znakomitej kawy, wobec tego umie odróżnić coś, co nie smakuje. Nie każdy lokal, który oferuje ten trunek rzeczywiście odnosi się do niego, jak przystało z szacunkiem. Widać to na przykładzie posiadania choćby takiego sprzętu jak ekspres do kawy do kawiarni. Jedni właściciele kafejek wiedzą, że są ich posiadaczami i mają w własnej kawiarni wykwalifikowany sprzęt, inni idą na łatwiznę i chcąc zaoszczędzić kupują ekspres gastronomiczny, który nijak ma się do kwestii napicia się kawy w kawiarni. Wychodząc z tego założenia, taki ekspres może mieć każdy i o poranku przed pracą pić zwyczajną kawę. Idąc przecież z potrzebą upojenia się smakiem i aromatem kawy do kawiarni każdy ma przecież większe oczekiwania niż te domowe. Nie ujmując szacunku dla większości kawiarni, ale skupiając się na tych, którym nie zależy, można kawę pić w domu i nie ruszać się z miejsca. Lecz przecież nie o to chodzi.
Bo, aby klienci w kawiarni mogli być tak zadowoleni, jak w kabaretowym skeczu „moja kawa, twoja kawa, no taka negocjacja” wykwalifikowany ekspres do kawy gastronomiczny, który wydobywa doskonały smak tego trunku, staje się produktem koniecznym. Bez dwóch zdań gorszej jakości ekspresy nie pozwalają na tak efektowne podanie kawy, jaka smakuje najlepiej z dala od domowych trosk w zaciszu własnej ulubionej kafejki. O tym właśnie nie powinni zapominać właściciele kawiarni, którym zależy na stałych klientach tworzących atmosferę w miejscu, jakie wybrali sobie na swój biznes.
Bo, aby klienci w kawiarni mogli być tak zadowoleni, jak w kabaretowym skeczu „moja kawa, twoja kawa, no taka negocjacja” wykwalifikowany ekspres do kawy gastronomiczny, który wydobywa doskonały smak tego trunku, staje się produktem koniecznym. Bez dwóch zdań gorszej jakości ekspresy nie pozwalają na tak efektowne podanie kawy, jaka smakuje najlepiej z dala od domowych trosk w zaciszu własnej ulubionej kafejki. O tym właśnie nie powinni zapominać właściciele kawiarni, którym zależy na stałych klientach tworzących atmosferę w miejscu, jakie wybrali sobie na swój biznes.